Mozgás munkacsoport

Tagjaink:

Benkő Erzsébet

Gyermekkorom óta fontos számomra az egészséges életvitel, azóta rendszeresen sportolok és folyamatosan továbbképzem magamat mind fizioterápia és edzés területén, mind pedig a teljes értékű étrend alkalmazásáról. Több, mint 10 éve amatőr hosszútávfutó vagyok, bár már fiatalabb koromban is részt vettem helyi mezei futóversenyeken a szülővárosomban, Kecskeméten. Indultam számos szervezett félmaratonon, csapatban Ultrabalatonon, valamint a SPAR Budapest maraton 30 km-es távján 2017-ben. A futás mellett a biciklizés, fitness, úszás, jógázás a kedvenc mozgásformáim. Szabadidőmben szívesen bővítem a gasztronómia ismereteimet, kedvelem a művészeteket. Egyetemi tanulmányaim során elsősorban humán biológiát, élettant, neurobiológiát tanultam. Jelenleg is aktívan követem ezen tudományterületek legújabb kutatási eredményeit. 2023 augusztusában orvos-egészségügyi önkéntesként segíthettem a külföldi és hazai atléták versenyzését és regenerálódását a sportolás előtt, alatt és után a Budapesten megrendezett Atlétika Világbajnokságon.

Megtiszteltetés számomra, hogy bekerültem a MOTE Sport munkacsoportba.

Célom, hogy az eddig szerzett tudásomat tovább bővítsem valamint átadjam a hasonló érdeklődésű embereknek a MOTE közvetítésével. Úgy gondolom, hogy a lakosság egészség fejlesztésében nagy szerepet játszik a social media, ezért fontos, hogy megbízható forrásból származó tudásanyagot, közérthető formában adjunk át az embereknek.

dr Bana Richárd

dr. Bana Richárd

Orvosként az egyik életcélom, hogy minél több embert inspiráljak a rendszeres sportolásra! Aki sportol, egészségtudatosabb lesz. A rossz szokásokat, jó szokásokra cseréli. Példát mutat a családjának és barátainak. Akik egèszségtudatosabbak lesznek. Kevesebb beteg lesz. Jobb lesz a lakosság egészségi állapota. A boldogabb és hosszabb élet reményében. Öröm számomra, hogy a MOTE csapatával is együtt inspirálhatjuk a lakosságot! Hivatásom a háziorvoslás és üzemorvoslás. A Mozaik Med Futóközösség és a Nyíregyházi Futófesztivál alapítója vagyok. Három gyermekes édesapa.

dr. Pandur-Sárkány Ágnes

Dr. Pandur-Sárkány Ágnesnek hívnak, sürgősségi -oxyológus szakorvos, három gyermekes édesanya vagyok. Dongalábbal születtem,kapcsolatom a sporttal középiskolás koromhoz nyúlik vissza, amikor olyan edzőkkel találkoztam,akik megkövetelték a kitartást, addig azt hittem,hogy műtött lábakkal teljesértékű sportot nem tudok végezni. Első gyermekem születése óta rendszeresen futok, szeretem a kerékpározást és nem vetem meg a sajáttestsúlyos csoportos edzéseket sem. Szakmámban és saját életünkben is fontosnak tartom a prevenciót,melynek egyik alappillére a rendszeres mozgás. Faluközösségünkben személyes kapcsolat alapú egészségmegőrző/nevelő programot indítottunk a helyi szakemberekkel, remélem példaértékűek tudunk lenni mások számára is!

Borsosné Szilágyi Kati

Borsosné Szilágyi Kati vagyok, gyógytornász, 22 éve dolgozom a Margitszigeti Ensana Thermal Hotel gyógyászati részlegén. Szívügyem a prevenció, illetve a sérülések utáni visszavezetés a sportba, valamint a napi mozgásra megtanítás bármilyen egészségügyi problémával, gerincsérv, derék, térdpanaszok, vállpanaszok stb… Amióta az eszemet tudom, sportolok, először tornász szerettem volna lenni, aztán 12-13 évesen megnőttem 185 cm magasra, így ez kiesett(😁), majd jött az atlétika, azt viszont nem szerettem. Ezután landoltam a röplabdánál, na ez már passzolt is🤣, azt 7 évig csináltam. Majd jött a gyógytornászsággal minden nap együtt járó mozgás, óratartás stb…. 4 éve elkezdtem jógázni, ezt ma már komolyan csinálom, sok mindent be is építek a kezeléseimbe. 3 éve teljes értékű növényi étrendet folytatok. Volt egy szívinfarktusom 9 éve, ami után át kellett értékelnem az életem és az életmódom, most azt érzem, végre ez az én utam az étkezésben és a mozgásban is. Fontosnak tartom, hogy a vendégeimnek a kezelés mellett elmagyarázzam azt is, hogy az egészséges életmód nem csak a mindennapos mozgásról, aktivitásról kell, hogy szóljon, hanem a tudatos, döntően teljes értékű növényi étrendről, a megfelelő pihenés, alvás fontosságáról, a mentális jólétről, társas kapcsolatok ápolásáról is. Igyekszem a coaching tudásomat is beleszőni az alapvetően gyógytornász tevékenységembe.

dr. Fürjes Gergely

Filozófiám kedves eleme az “élni és élni segíteni“. Elkötelezett családapaként, szakorvosként az egyén és közösség egészség műveltség fejlesztését tartom szakmai érdeklődésem középpontjában. A prevenciós fókuszú orvosi megközelítést a megelőző orvostan és népegészségtan szakképzés mellett, az alapkutatásban eltöltött 5 év, valamint az alap- és szakellátás szélsőséges területein is megélt 5 év tovább formálta. A mozgás, fizikai aktivitás, egészséget támogató táplálkozás napi életvitelbe illesztésének gyakorlása a hobbim a gitározás mellett.

dr. Koncz Klára

A MOTE egyik alapítója, képesített életmódorvos vagyok, három gyermekes édesanya. Bővebb bemutatkozás itt olvasható rólam. Utóbbi években a sport, az egészségfejlesztés fontos motiváció lett az életemben. Lakóhelyemen, Érden havonta városi sétákat, (Séta az orvossal) vezetünk férjemmel, ahol minden korosztályt szívesen látunk és próbáljuk edukálni a lakosságot. Szeretnénk, ha több egészségügyi szakember élne a prevenció lehetőségével. Másik célom a kollégák egészségfejlesztése. A 2023-as év nagy sikere volt, hogy sikerült a munkahelyemről egy futócsapatot szervezni és körbefutni a Balatont az Ultrabalatonon.

Ultrabalaton 2023 előtt

Ultrabalaton 2023 befutás után. 21 óra 43 perc alatt teljesítve a távot.

Ha valamivel tudnád segíteni a munkánkat vagy egyszerűen motivált vagy és kedved kaptál csatlakozni a MOTE Sport munkacsoporthoz, kérlek írj e-mailt az eletmodorvos@gmail.com-ra. Örömmel vesszük jelentkezésedet!