MOTE Kongresszus 2023

This content has been archived. It may no longer be relevant

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel köszöntünk Egyesületünk először megrendezett éves kongresszusának tájékoztató felületén.

REGISZTRÁCIÓ

KONGRESSZUS MÁSKÉPPEN

Az elmúlt két évben intenzíven dolgoztunk azon, hogy az életmódorvoslás, mint evidencia alapú szakterület mind szélesebb körben ismert és elismert legyen hazánkban. A befektetett munka meghozta első gyümölcseit, hiszen tagjaink száma megháromszorozódott. Rendes és támogató tagjaink között olyan – akár nemzetközi életmódorvosi vizsgával is rendelkező – egészségügyi végzettségű illetve laikus személyek vannak, akik elkötelezték magukat egy jobb, és minden szempontból fenntarthatóbb életmód mellett.

Mindezek mellett nem tudjuk figyelmen kívül hagyni a lesújtó egészségügyi statisztikai adatokat, melyek visszajelzésként szolgálnak társadalmunk állapotáról. Hogy csak néhányat említsünk a legégetőbb problémák közül: az elhízás pandémiája, mely különösen a gyermekek körében ad okot aggodalomra, az alkoholfogyasztás és dohányzás okozta függőség, vagy az egyre inkább beszédtémává váló mentális betegségek. Mindezek egy olyan folyamatosan változó világban kiáltanak megoldásért, ahol naponta szembesülünk a geopolitikai események és a globális felmelegedés következményeivel.

A víziónk egy tudatos, egészségmegőrzéssel és betegség megelőzéssel foglalkozó társadalom, amit életmódorvoslással gyógyító, önmagukra is figyelő egészségügyi segítők támogatnak. Mindezt úgy, hogy ne zsigereljük tovább a Földet és a jövő embere számára is élhető bolygót hagyjunk magunk mögött.
Ennek az útnak egy igen fontos mérföldköve a kongresszus, melynek elsődleges céljai a szakmai edukáció, szemléletformálás és lehetőséget teremteni a kapcsolódásra.

“The need for connection and community is primal, as fundamental as the need for air, water, and food.” Dean Ornish, úttörő életmódorvos

MI VÁRHATÓ?

1. SZAKMAI PROGRAM
• Az életmódorvoslás 6 pillérét járjuk körbe.
• Lesz szó az életmódváltás nehézségeiről mind a segítő, mind a beteg oldalról: motiváció, kiégés, hosszú távú orvos-beteg együttműködés, viselkedésváltozás.
• Gyakorlati tanácsok a szakorvosi rendelőben, legyen szó akár gyermek, akár felnőtt páciensekről.
• Friss tudományos hírek/eredmények az életmódorvoslás területéről.
• Gyakorlat orientált mini workshop.

2. PÁRHUZAMOS SZEKCIÓK

A párhuzamos szekciók programja segít megismerni és elsajátítani néhány olyan, a stressz kezelését célzó technikát, amiről szerencsére egyre többször hallunk, viszont talán a gyakorlatba kevésbé sikerült még átültetni.
A kongresszus ideje alatt így lesz lehetőség légzőtechnikát, mindfullnesst, jógát gyakorolni.
Vasárnap reggel pedig egy közös futással indítjuk a napot.

A párhuzamos szekciókra külön regisztráció lesz, melynek indulásáról és technikai részleteiről a kongresszus résztvevőit időben tájékoztatjuk.

3. VIZSGA

Vasárnap délutánra tettük a nemzetközi életmódorvostani vizsgát. Ennek menetéről és előfeltételeiről ITT olvashatsz, illetve Szentgyörgyi Barbara elnöknél érdeklődhetsz (ld. Vezetőségi tagjaink).
A vizsgával nemcsak lehetőséget teremtünk az akkreditáció könnyebb megszerzésére, hanem a hazai életmódorvoslás nívóját is emeljük és becsatlakoztatjuk egyesületünket és munkásságunkat a nemzetközi vérkeringésbe. Élménybeszámolókat itt olvashatsz korábbi vizsgázóktól és egy külföldi életmódorvosi konferenciáról.

“Ideje újradefiniálnunk az egészségügyet és tudomásul vennünk, hogy az egészség a percről percre, napról napra hozott kis döntéseink összességét jelenti életünk során. Egy döntés, legyen jó vagy rossz, alig meghatározó a dolgok nagy léptékében… De ha következetesen folytatod az adott szokást, és kialakítasz egy mintázatot, akkor azt a választást felerősíted az idő múlásával.” – Részlet az Éltető rostok c. könyvből, szerző: Will Bulsiewicz, gasztroenterológus

MIÉRT ÉRDEMES RÉSZT VENNI?

• Ha szeretnél szakterületeden fejlődni, nyitni és megismerni az életmódorvoslás szemléletét, a kongresszus remek alkalom erre.
• A hagyományos orvoslás okozta kiégés és sikertelenség érzés ellen bizonyára találsz itt segítséget.
Hazai és nemzetközi előadók, akik szakterületük elismert és hiteles képviselői.
• Hasonló gondolkodású emberek megismerése, lehetőség a kapcsolatteremtésre.
• MOTE munkacsoportok megismerése, bekapcsolódás a munkánkba.
• Rendhagyó kongresszus: teljes értékű növényi menü és kávészünet, valamint bolygóbarát mentalitás. 
• Párhuzamos szekciók, ahol a mentális jóllété a főszerep.
• Gálavacsora.

“Nagyon fontos, hogy tudjátok, hogy tudtok változtatni a dolgokon! Fejezzétek ki az akaratotokat a változtatásra! Senki nem ad több szabadságot felülről, ha több szabadságot akarunk, több felelősséget kell felvállalnunk!” – Ina May Gaskin, bába

KINEK AJÁNLJUK?

Kedves Érdeklődő, aki idáig eljutottál az olvasásban, Téged várunk!
Gyere, ha MOTE tag vagy és szeretnél élőben is kapcsolódni! Mi szeretnénk megismerni Téged.
Gyere, ha Kolléga vagy! Ez a Kongresszus Neked szól kedves dietetikus, orvos, ápoló, gyógytornász, pszichológus, manuálterapeuta, coach barátunk!
Gyere, ha a tudomány bármely más területén munkálkodsz és érdeklődsz az életmódorvoslásban rejlő lehetőségek iránt!
Gyere laikus Érdeklődő, ha szeretnél jobban lenni és meghallgatnád hol tart ma nemzetközileg és itthon az életmódorvoslás, mit tud neked adni az ezzel a szemlélettel dolgozó szakember!

Szeretnék résztvenni, REGISZTRÁCIÓ ITT.
 
TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

– Árak:

  • MOTE tag: 35.000 Ft
  • Nem MOTE tag: 40.000 Ft
  • 2023-as évi vizsgázóknak: 10.000 Ft
  • Utalási adatok: Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület, 2721, Pilis, Eperfa u. 1. Bankszámlaszám: 11600006-00000000-95325091 (Erste bank). Kérjük a megjegyzésbe írd be a neved és annyit, hogy MOTE kongresszusi díj.
  • Regisztrációs határidő: 2023. november 15.

– Az ár tartalmazza:

  • 2 napi részvétel a kongresszuson, kávészünetekkel.
  • Hozzáférés a kongresszusi anyagokhoz.

– Fakultatív:

  • Teljes értékű növényi ebéd. 8.000 Ft/nap. Mindkét napra az ebéd 16.000 Ft. A menüsort hamarosan közzétesszük.
  • Gálavacsora
  • Szállás: saját szervezésben.

HELYSZÍNEK

KONGRESSZUS:

Cím: 1138 Budapest, Dunavirág u. 2.

GÁLAVACSORA:

A kép illusztráció. Forrás: twentysixbudapest.com

A gálavacsora helyszíneként a TWENTYSIX° étterem HOUSE° rendezvénytermét választottuk. Budapest legzöldebb étterme egy hatalmas oázis, egy botanikus tér, amelynek felelős vendéglátás filozófiája egybecseng Egyesületünk fenntarthatósági törekvéseivel. HOUSE° különtermük igazán különleges, egyedi, stílusos, kapcsolódásra tökéletesen alkalmas tér, ahol teljes értékű növényi menüvel, (alkoholmentes) korlátlan italfogyasztással és minőségi zenei élménnyel várunk titeket. Mindent megteszünk, hogy megteremtsük a résztvevők jóllétét szolgáló atmoszférát, amiben feloldódva kerek egésszé válhat a kongresszusi élmény.
Gyertek, ünnepeljük együtt!

Információk:

SZPONZORI TÁJÉKOZTATÓ

Innen letölthető.

Megyek és regisztrálok a kongresszusra, REGISZTRÁCIÓ ITT