Dr. Kozma Richárd Zoltán

Gasztroenterológus szakorvosjelölt
Életmódorvos (dipl. IBLM)

2015-ben általános orvosként végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán summa cum laude minősítéssel. Egyetemi éveim alatt anatómia órákat és floorball edzéseket vezettem. Végzésemet követően gyógyszer mellékhatások vizsgálatával foglalkoztam, majd gasztroenterológiai szakképzésbe léptem. 

A gyakran felmerülő “Doktor úr, mit ehetek?” és az ehhez hasonló kérdésekre nem tudtam tudományosan megalapozott választ adni, ezért 2020-ban elvégeztem a nemzetközi életmódorvostani képzést (IBLM). A 2021-ben megalakult MOTE alapító- és elnökségi tagja vagyok. Jelenleg az Észak-Közép-budai Centrum, Szent János Kórházban dolgozom, ahol gasztroenterológus szakorvosjelöltként és COVID ellátó orvosként tevékenykedem. Itt máj elasztrográfiás vizsgálatokat végzek, mellyel az életmódunk májra gyakorolt hatásait is vizsgálom. Gasztroenterológiai kongresszusokon és továbbképzéseken májgyógyászat és életmódorvostan témakörében rendszeresen tartok előadásokat, mely miatt a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának díjában is részesültem.

Menyasszonyommal döntően növényi táplálkozást folytatunk, húst az életmódorvosi képzésem óta nem fogyasztok. Mentális egészségem miatt gyakran meditálok, alvásra pedig igyekszem minden nap legalább 7-8 órát szánni. Elektronikus zene nélkül nem tudok élni, ellenben alkoholt havonta csak egyszer szoktam inni, dohányt pedig életemben egy szálat sem szívtam. Testmozgásra szánt időm mennyisége őszintén lehangoló, ezen sokat kell fejlesztenem.

Fő céljaim között az életmóddal kapcsolatos tudományos ismeretek terjesztése, az egészségügyi dolgozók életmóddal kapcsolatos tudásának a növelése áll, hiszen csak így érhető el, hogy minden magyar emberhez eljussanak ezek az életmentő információk.

Gólyatáborban szokás volt bemutatkozásnál, hogy elmondjuk milyen fogkefénk van: fehér, fekete markolattal és elektromos.


Közelgő események