Mozgás munkacsoport

Tagjaink:

Benkő Erzsébet

Gyermekkorom óta fontos számomra az egészséges életvitel, azóta rendszeresen sportolok és folyamatosan továbbképzem magamat mind fizioterápia és edzés területén, mind pedig a teljes értékű étrend alkalmazásáról. Több, mint 10 éve amatőr hosszútávfutó vagyok, bár már fiatalabb koromban is részt vettem helyi mezei futóversenyeken a szülővárosomban, Kecskeméten. Indultam számos szervezett félmaratonon, csapatban Ultrabalatonon, valamint a SPAR Budapest maraton 30 km-es távján 2017-ben. A futás mellett a biciklizés, fitness, úszás, jógázás a kedvenc mozgásformáim. Szabadidőmben szívesen bővítem a gasztronómia ismereteimet, kedvelem a művészeteket. Egyetemi tanulmányaim során elsősorban humán biológiát, élettant, neurobiológiát tanultam. Jelenleg is aktívan követem ezen tudományterületek legújabb kutatási eredményeit. 2023 augusztusában orvos-egészségügyi önkéntesként segíthettem a külföldi és hazai atléták versenyzését és regenerálódását a sportolás előtt, alatt és után a Budapesten megrendezett Atlétika Világbajnokságon.

Megtiszteltetés számomra, hogy bekerültem a MOTE Sport munkacsoportba.

Célom, hogy az eddig szerzett tudásomat tovább bővítsem valamint átadjam a hasonló érdeklődésű embereknek a MOTE közvetítésével. Úgy gondolom, hogy a lakosság egészség fejlesztésében nagy szerepet játszik a social media, ezért fontos, hogy megbízható forrásból származó tudásanyagot, közérthető formában adjunk át az embereknek.

dr Bana Richárd

dr. Bana Richárd

Orvosként az egyik életcélom, hogy minél több embert inspiráljak a rendszeres sportolásra! Aki sportol, egészségtudatosabb lesz. A rossz szokásokat, jó szokásokra cseréli. Példát mutat a családjának és barátainak. Akik egèszségtudatosabbak lesznek. Kevesebb beteg lesz. Jobb lesz a lakosság egészségi állapota. A boldogabb és hosszabb élet reményében. Öröm számomra, hogy a MOTE csapatával is együtt inspirálhatjuk a lakosságot! Hivatásom a háziorvoslás és üzemorvoslás. A Mozaik Med Futóközösség és a Nyíregyházi Futófesztivál alapítója vagyok. Három gyermekes édesapa.

dr. Pandur-Sárkány Ágnes

Dr. Pandur-Sárkány Ágnesnek hívnak, sürgősségi -oxyológus szakorvos, három gyermekes édesanya vagyok. Dongalábbal születtem,kapcsolatom a sporttal középiskolás koromhoz nyúlik vissza, amikor olyan edzőkkel találkoztam,akik megkövetelték a kitartást, addig azt hittem,hogy műtött lábakkal teljesértékű sportot nem tudok végezni. Első gyermekem születése óta rendszeresen futok, szeretem a kerékpározást és nem vetem meg a sajáttestsúlyos csoportos edzéseket sem. Szakmámban és saját életünkben is fontosnak tartom a prevenciót,melynek egyik alappillére a rendszeres mozgás. Faluközösségünkben személyes kapcsolat alapú egészségmegőrző/nevelő programot indítottunk a helyi szakemberekkel, remélem példaértékűek tudunk lenni mások számára is!

Borsosné Szilágyi Kati

Borsosné Szilágyi Kati vagyok, gyógytornász, 22 éve dolgozom a Margitszigeti Ensana Thermal Hotel gyógyászati részlegén. Szívügyem a prevenció, illetve a sérülések utáni visszavezetés a sportba, valamint a napi mozgásra megtanítás bármilyen egészségügyi problémával, gerincsérv, derék, térdpanaszok, vállpanaszok stb… Amióta az eszemet tudom, sportolok, először tornász szerettem volna lenni, aztán 12-13 évesen megnőttem 185 cm magasra, így ez kiesett(😁), majd jött az atlétika, azt viszont nem szerettem. Ezután landoltam a röplabdánál, na ez már passzolt is🤣, azt 7 évig csináltam. Majd jött a gyógytornászsággal minden nap együtt járó mozgás, óratartás stb…. 4 éve elkezdtem jógázni, ezt ma már komolyan csinálom, sok mindent be is építek a kezeléseimbe. 3 éve teljes értékű növényi étrendet folytatok. Volt egy szívinfarktusom 9 éve, ami után át kellett értékelnem az életem és az életmódom, most azt érzem, végre ez az én utam az étkezésben és a mozgásban is. Fontosnak tartom, hogy a vendégeimnek a kezelés mellett elmagyarázzam azt is, hogy az egészséges életmód nem csak a mindennapos mozgásról, aktivitásról kell, hogy szóljon, hanem a tudatos, döntően teljes értékű növényi étrendről, a megfelelő pihenés, alvás fontosságáról, a mentális jólétről, társas kapcsolatok ápolásáról is. Igyekszem a coaching tudásomat is beleszőni az alapvetően gyógytornász tevékenységembe.

dr. Koncz Klára

A MOTE egyik alapítója, képesített életmódorvos vagyok, három gyermekes édesanya. Bővebb bemutatkozás itt olvasható rólam. Utóbbi években a sport, az egészségfejlesztés fontos motiváció lett az életemben. Lakóhelyemen, Érden havonta városi sétákat, (Séta az orvossal) vezetünk férjemmel, ahol minden korosztályt szívesen látunk és próbáljuk edukálni a lakosságot. Szeretnénk, ha több egészségügyi szakember élne a prevenció lehetőségével. Másik célom a kollégák egészségfejlesztése. A 2023-as év nagy sikere volt, hogy sikerült a munkahelyemről egy futócsapatot szervezni és körbefutni a Balatont az Ultrabalatonon.

Ultrabalaton 2023 előtt

Ultrabalaton 2023 befutás után. 21 óra 43 perc alatt teljesítve a távot.

Ha valamivel tudnád segíteni a munkánkat vagy egyszerűen motivált vagy és kedved kaptál csatlakozni a MOTE Sport munkacsoporthoz, kérlek írj e-mailt az eletmodorvos@gmail.com-ra. Örömmel vesszük jelentkezésedet!

Közelgő események