Dr. Szentgyörgyi Barbara

Végzettségem háziorvos szakorvos, illetve a Nemzetközi Életmódorvosi Társaság szakvizsgáját teljesítettem.

2017 óta vezetem a jelenlegi nevén Fehér Oroszlán Egészségfejlesztő Alapítványt, illetve a 2021. áprilisában alakult Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület elnöke és a Növényi étrend a teljes életért című könyv szerzője vagyok.

Gyerekkorom óta orvos akartam lenni, de hamar letisztult előttem, hogy a gyógyításnak, gyógyulásnak sokféle útja van. Szerettem volna minél többet megismerni, hogy egy komplex képem legyen a különböző utak alkalmazhatóságáról, hatékonyságáról, veszélyeiről, korlátairól és kombinálhatóságáról. Holisztikus szemlélettel képzelem el a gyógyítást, a nyugati orvostudomány mellett az életmód és a lelki egészség szerepét is tiszteletben tartva. Azt gondolom, hogy a táplálkozás egy kiváló kiindulópont lehet nyugati és keleti, fizikai és lelki-szellemi gyógyítás összekapcsolásához. Eléggé kézzelfogható, de nem a hagyományos medicina része. Persze kérdés, hogy mit nevezünk hagyományosnak. Hippokratész még alapvetőnek tartotta az elfogyasztott ételek szerepét az egészségünk megőrzése és visszaállítása szempontjából. A növényi étrend gyógyító hatásával Hawaiion ismerkedtem meg, ahol Shintani doktor teljes értékű növényi étrenddel sikeresen gyógyít cukorbetegeket, magas vérnyomásban szenvedőket és többek között ízületi vagy allergiás betegeket. Innen jött a hasonló programok és később az alapítvány ötlete.

Bízom benne, hogy hozzá tudok tenni ahhoz a sokak által végzett munkához, ami az életmód, egészség és tudatosság fejlesztéséről szól.

Közelgő események