Dr. Michael Greger, MD és Gene Stone: Hogy ne halj meg

Hogy ne halj meg rákban, szívbetegségben, cukorbetegségben… vagy egyéb krónikus betegségekben, melyeket eddig elkerülhetetlennek, vagy az öregedés természetes velejárójának véltél. Ezzel a témával foglalkozik Dr. Michael Greger orvos, táplálkozási szakértő – elképesztő mennyiségű tudományos kutatás eredményeit és tanulságait összegezve.

A legfontosabb tanulság, hogy minden említett betegséggel szemben létezik hatásos, teljes növényi összetevőkön alapuló étrend, mely segít a megelőzésben, sőt a gyógyításban is. A könyv első fele a korai halálozásért felelős tizenöt legsúlyosabb betegség kapcsán bizonyítja be ezt az állítást. A második fele pedig még többre vállalkozik: a növényi összetevőket megfelelően csoportosítva meghatározza azt az étrendet, mely az összes pozitív hatást egyszerre biztosítja.

A hosszú távú egészségünk kulcsát jelentő étrend tulajdonképpen egy lista: minden kategóriából a “napi adagot” elfogyasztva nagy eséllyel megmenekülünk az összes felsorolt betegségtől. (A könyv tanácsainak gyakorlati alkalmazását segíti a szerző által kiadott Daily Dozen nevű ingyenes mobilalkalmazás, és a nutritionfacts.org oldal is.)

Közelgő események