Dr. Koncz Klára

Belgyógyász szakorvosjelölt, életmódorvos (dipl. IBLM)

2012-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetemen. Családalapítás után kis kitekintést tettem a kutatás világába, majd 2016-ban elkezdtem a  betegágy mellett dolgozni, bázisom a Fejér Megyei Szt. György Egyetemi Oktató Kórház II. Belgyógyászati osztálya (kardiológia profil). Harmadik gyermekemmel otthon töltött idő alatt szereztem meg a nemzetközi életmódorvostani képesítést (dipl. IBLM) 2021-ben, ezzel párhuzamosan vonódtam be a MOTE alapításába. Kezdetben önfejlesztés miatt kezdtem el a témával foglalkozni, időközben rájöttem, hogy a – „tehetetlen vagyok”, „kell lennie valami másnak is a gyógyszereken kívül” érzésekre,  amelyek miatt rendszeresen dilemmáztam a kórházi munka során – új megoldásokat nyújtott az életmódorvoslás és magam is elkezdtem hinni benne.

Családi háztartásunkban már évek óta egy hosszú útkeresés zajlott, a teljes értékű növényi étrend bevezetésével minden a helyére került, immár tudományos alapokon is bizonyítva. Nagyon szeretek főzni. Távolabbi hobbim a sajtkészítés, melyet leginkább baráti találkozók során fogyasztunk, a hétköznapi életben dominálóan növényi alapon étkezünk. A mozgás mindig is fontos volt az életemben, kiváló stresszlevezetés számomra. A gimnáziumi évek alatt versenyszerűen atletizáltam, majd ironikus módon az egyetemi évek passzívan teltek, de gyermekeim születése óta rendszeresen futok, tornázok, szívesen veszek részt közösségi sporteseményeken. Gyengeségem a gyors beszéd és a „kék fény függés”. Az alváshigiéniám javult, de mindig van hova fejlődni, sokat segít az elmúlt évek mentális önfejlesztése.

Célom, hogy minél több emberhez eljusson az életmódorvoslás lehetősége, közvetlen munkakörnyezetemben a kollégák tájékoztatása és a lakosság, különösen a szív- és érrendszeri, valamint metabolikus anyagcsere zavarral küzdők, cukorbetegek megfelelő és valódi segítése minden prevenciós szinten.

Ha szeretnéd, itt tudod felvenni velem a kapcsolatot: dr.koncz.klara@gmail.com