MOTE webinárium 2023.09.28 18:00-19:00

Örömmel tudatjuk, hogy a 2023-as évtől rendszeresen tartott webináriumokkal szeretnénk tagjaink szakmai fejlődését segíteni. Célunk az ismeret- és tudásanyag bővítése, szakmai látásmód szélesítése, határterületek megismertetése, érdekes esetek megbeszélése és nem utolsó sorban lehetőség nyílik a kapcsolódásra is.

Következő webinárium 2023.09.28 18.00-19.00 Meghívott előadó: dr. Molnár TímeaCoaching és önismeret szerepe az életmódváltásban

Orvosként végeztem a Pécsi Tudományegyetemen, ahol később közgazdasági mesterdiplomát is szereztem MBA  (master of business administration) stratégiai menedzsment szakirányon.  Az orvosi egyetem után  gyermekgyógyász rezidensként kezdtem dolgozni, ahonnan a gyógyszeripar, egyetemi kutatás-fejlesztés- innováció és egészségügyi menedzsment irányába sodort az élet.  Multinacionális cégnél végzett munkám során – közel 20 évvel ezelőtt- találkoztam a coaching szemlélettel. Nagyon megtetszett, azonnal tanulni kezdtem. 🙂 

 Végül az  egyéni fejlesztések, coaching, önismeret, pszichoterápia ( Integratív Pszichoterápiás Egyesület) mellett köteleződtem el, jelenleg ezzel foglalkozom.  

A betegség-megelőzés, egészségfejlesztés fontosságában, a test és lélek kapcsolatában hiszek, ennek megfelelően vezetem saját életemet is. Szenvedélyem a családom: férjem és kiskamasz lányom, a -szinte- mindennapi sport (futás, kerékpár, jóga, túra, HIIT, tollaslabda) és a lifelong learning. 

Mi is az a coaching? Mi nem coaching? Mi a lényegi különbség tanácsadás, coaching és pszichoterápia között? Milyen fajtái vannak a coachingnak?

Ki az az egészség coach? Miért jött létre az egészséggel kapcsolatban külön terület coachingon belül?  

Mikor javasoljuk életmódorvosként/tanácsadóként a páciensnek/kliensnek, hogy ezt a szakembert keresse fel ? Hogyan és mikor segítheti az életmódorvos munkáját a coach? És mikor nem? Kit vonjunk be helyette? 

Miért fontos az önismereti munka? Hogyan függ össze a testi jólétet megcélzó életmódváltás a lelki folyamatokkal, érzésekkel? Miért hasznos az önismereti munka és a tudatosság az életmódváltásban? Mikor van szükség pszichológiai tanácsadásra, pszichoterápiára? 

A webináriumon többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a gyakorlatot szem előtt tartva, interaktív módon, sok példával.

A részvétel zárt, csak MOTE tagok regisztrálhatnak!

Itt tudsz regisztrálni: https://eletmodorvostan.hu/event/mote-webinar/

Közelgő események