Könyvajánló

Mindig nagy öröm számunkra, amikor olyan magyar nyelvű könyv jelenik meg a piacon, amit jó szívvel ajánlhatunk az életmódváltás iránt érdeklődőknek.

Két könyv is szerepel most ezen a listánkon: 

Dr. Gergely Anna és Dr. Makra Milán: Az egészség tanulható és és Dr. Anton-Sike Bettina: Gyermekmenü növényi alapokon

Dr. Gergely Anna jogász, természetgyógyász, pszichoterapeuta és táplálkozási tanácsadó, férje, Dr. Makra Milán radiológus, nemzetközi vizsgával (IBLM) rendelkező életmódorvos és nem mellesleg vegánként bajor erőemelő-bajnok.

Könyvükben az egyéni felelősségvállalástól kezdve a genetika szerepén át a természetes környezetünk kialakításáig több olyan tényezőt is bemutatnak az olvasónak, melynek segítségével sikeres lehet az életmódváltás néha nem is olyan könnyű folyamatában.

Ebben az életmódorvostan hat, evidenciákon alapuló pillérét vették sorba, azaz a stresszkezelést, egészséges étrendet, testmozgást, az érzelemi stabilitást nyújtó emberi kapcsolatokat, a cirkadián ritmust és a káros szenvedélyektől való tartózkodást.

Mindegyik témához kész akciótervet adnak az olvasó kezébe és a könyv végén extra tippeket, hangulatjavító technikákat is felsorolnak.

A könyv a Magyar Egészségmegőrző és Életmódorvostani Egyesület ajánlásával, nyomtatásban is megjelent, a Vegánblogon kívül több webáruházban is már előrendelhető.

Dr. Anton-Sike Bettina jogász, akit először a saját, majd később a családja, gyermekének egészséges táplálása vitt a teljes értékű növényi étrend felé. Könyve e-book, azaz elektronikus formában juthatunk hozzá. Manapság nagyon sokan támadják, laikusok és sajnos szakemberek is azokat, akik a gyermekeiket is növényi alapon szeretnék táplálni, legyen ennek hátterében akár etikai, akár egészségügyi vagy fenntarthatósági ok. Pedig több nagy dietetikai szervezet mellett a Magyar Egészségmegőrzési és Életmódorvostani Egyesület is kiáll amellett, hogy egy jól összeállított vegán étrend megfelelő és egészséges, sok-sok civilizációs betegséget megelőzni képes étrend lehet minden életkorban és állapotban, beleértve a csecsemő és kisgyermekkort, illetve a kamaszkort is.

Éppen ezért kiemelten fontos, hogy a szülők a tudományosan alátámasztott szakmai információk mellett sok-sok gyakorlati segítséget, jelen esetben finom, teljes értékű ételrecepteket kapjanak a kezükbe. A recepteket Dr. Lengyel Boglárka csecsemő- és gyermekgyógyász nézte át.

Maga a szerző így nyilatkozik honlapján a könyvéről: 

Az e-book tartalma: házi alapanyagok (pl. növényi tejek és tejszínek), reggeli ötletek, receptek a főétkezésekre, számos variáció sós és édes kisétkezésekre, illetve változatos kencék, hogy a kenyérszeletre is tápláló finomság kerüljön. Emellett a könyv egy kis betekintést nyújt abba, hogy mit mond a tudomány a növényi alapú gyermektáplálásról (Jankó Róbert táplálkozáskutató írása), illetve néhány tippet és tanácsot olvashattok a megosztó ételek bevitelére és a válogatósság ellen, valamint az egészséges sütési technikákról.”

Az e-bookot a szerző honlapján lehet megrendelni.

Közelgő események